måndag 13 februari 2012

Klick klick

Att det ska vara så svårt att klicka hem en ny tvättmaskin, det förstår iag inte. Det är något vi verkligen behöver just nu. Vi har varit utan tvättmaskinen nu i snart två månader och även om jag tvättat några maskiner hos mamma är tvättberget större än någonsin och garderoben är nästan tomma.

Nä, vet ni vad, jag har nog faktiskt hittat den maskinen som jag vill ha och just nu är det dessutom kampanjpris på den. Varför ska jag tveka egentligen? Nu klickar jag hem den, så det så!

söndag 12 februari 2012

Fy bubblan

Jag har så in i bomben ont i nacken och huvudet idag. Länge sen jag haft sån här värk... Nu har jag så ont att jag mår illa, och inga starkare tabletter har jag hemma. Får försöka klara mig med alvedon. Jag vill egentligen inte ens ta värktabletter, men när man har riktigt ont har man inte så mycket val. Antingen ligger man och kvider av smärta eller så tar man värktabletter och slipper den värsta smärtan.

Har funderat på vad jag gjort annorlunda de senaste dagarna. Jag misstänker att smärtan är så kraftig nu för att jag jobbat 4 heldagar i veckan, pysslat ihop ett födelsedagskort, busat med barnen i snön mer än vanligt och så tror jag att det kalla vädret de senaste veckorna har satt sina spår.

Nåja, det är ingen mening att ligga och fundera på det. Ont har jag och jag vet att jag överlever, jag behöver bara vila lite och imorgon är jag i form igen.

söndag 5 februari 2012

Drömmen om landet

Såg på tv. De påannonserade en ny serie om folk som drömmer om att bo på landet. Sorry men om jag vetat det jag vet idag skulle jag nog varit mer motvillig till att flytta ut på landsbygden än jag var då, för 4 år sedan.

Nu har jag fått lära mig den bistra sanningen. Att vi som bor ute på landsbygden inte år lika mycket värda som övriga kommuninvånare... Vi ska inte räkna med samma service. Att ha barnomsorg, butiker och bensinmackar. Husen är billigare och vi har nära till naturen men all skit vi får utstå, att vi jämnt får kämpa för våra rättigheter som skattebetalare väger knappast upp det hela. Vi får visserligen "glesbygdsavdrag" på bilskatten men hela 32:-/år... Kanske vi ska vara glada för det?

Om vi jobbar i "stan" får vi dra av på deklarationen, vi får tillbaka 30% av det vi betalat för att ta oss till arbetet, det som överstiger 9000:-/år alltså. De som åker från "stan" för att jobba på landsbygden får istället betalt av sin arbetsgivare för att ta sig till sitt arbete.

Men som en av de högt uppsatta i kommunledningen sa; "Ni får skylla er själv för att ni bosatt er på landsbygden, ni kan inte räkna med att få samma saker som de andra i kommunen". Då var det barnomsorg som ifrågasattes. Nu undrar ju jag om det inte är så att vi på landsbygden inte borde betala mindre i skatt också?

"Flytta då", tänker ni nu. Men nej, det tänker jag inte göra. Jag gnäller av mig lite och sen fortsätter jag leva. Jag flyttar inte en meter förrän huset år avbetalat och vi kan ha det som sommarstuga, om jag ens flyttar då. Jag vill bara lyfta fram att det inte är guld & gröna skogar att bo på landsbygden. Det är en ständig kamp om ens rättigheter och samtidigt en enorm frihet med naturen så nära inpå.